BRC Haspengouw: Cherain moet vechten tot de laatste meter, maar wint de opener van het seizoen

Na een spannende ontknoping heeft Cedric Cherain (BMA Hyundai I20N Rally2) de overwinning behaald in opener van het BRC. Cherain reed samen met navigator Damien Withers een sterke wedstrijd, maar kreeg in de slotfase nog af te rekenen met pech en een lekke band. Daardoor werd het nog zeer spannend in de laatste proef. Uiteindelijk kwam de sterk opzettende Maxime Potty (Citroën C3 Rally2) drie seconden tekort voor de overwinning. Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2) werd verdienstelijk derde op vijfde seconden van de eerste plaats.

De Haspengouw heeft de verwachtingen ingelost, met een strijd van start tot finish. Heel even leek Cherain de vereiste kloof in handen te hebben, maar pech maakte dat alles tot op de meet open bleef. Uiteindelijk hield de Luikenaar na bijna 140 kilometer tegen de chrono amper drie tellen over op de regerende kampioen Maxime Potty.

Achter de top 3 reed Gino Bux een verdienstelijke wedstrijd in zijn Hyundai en werd vierde, net voor een traag gestarte Jos Verstappen (Skoda), die vervolgens drie van de zes proeven in de namiddag won.

In RGT was de zege voor Porsche-rijder Kris Princen, die als veertiende algemeen een plaats beter deed dan Pieter Tsjoen in de Clio Rally3. Jonas Dewilde (Opel) was de beste Junior in Sint-Truiden.

In de andere categorieën zagen we een erg overtuigende overwinning van Mats van den Brand in de M-Cup, voor Patrick Diels en Frederik Vandeloock. In Historic mocht Olivier Breittmayer zijn nieuwe BMW M3 E30 met champagne dopen, terwijl Bruno de Wilde de 2WD Trophy won, voor Christiaan Spelmans.