Lamborghini Super Trofeo: Nigel Bailly tekent opnieuw present

Nigel Bailly werkt in 2024 zijn tweede seizoen in de Lamborghini Super Trofeo af. De 34-jarige Belg, die in zijn jeugd verlamd raakte, neemt dit jaar plaats in een Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO2 van ART Line Racing. Bailly zal als solist de wedstrijden afwerken, dus zonder teamgenoot op zijn wagen. Zijn doel is om te groeien, maar ook het bereiken van het podium is zijn ambitie. Op 21 maart wordt bij Lamborghini Brussels zijn Super Trofeo voorgesteld.

(Foto’s: © Nigel Bailly – Lamborghini Squadra Corse)

“Ik zie het seizoen 2024 met veel enthousiasme tegemoet en ben zeer tevreden met de talrijke uitdagingen die me te wachten staan. In de eerste plaats ben ik heel gelukkig om verder te kunnen doen in de Lamborghini Super Trofeo, een zeer competitief kampioenschap waarin ik dit jaar ART Line Racing vervoeg. Het is een team dat altijd een goede naam had in de paddock en ik denk dat ik enorm zal kunnen evolueren in hun rangen. Ze hebben me met open armen ontvangen om me de kans te geven om de uitdaging om alleen te rijden aan te gaan. Ik bedank al mijn partners om me het vertrouwen te schenken in dit nieuwe avontuur.”

“Het meest uitdagende dit jaar is zeker het feit dat we het World Endurance Championship drie keer vergezellen, onder andere tijdens de prestigieuze 24 Uur van Le Mans. Een circuit dat veel voor me betekent en waar ik nu voor het eerst sinds 2021 terug op zal racen.”

Het kampioenschap van het merk uit Sant’Agata Bolognese werkt zijn eerste drie manches af in het voorprogramma van het FIA WEC en zal zo zeker extra exposure krijgen. De Trofeo begint eraan op het circuit van Imola tijdens het weekend van 20 en 21 april, waarna van 9 tot 11 mei Spa-Francorchamps aan de beurt is. In juni keert Nigel terug naar Le Mans, waar hij in 2021 de 24 Uur afwerkte, dat het decor vormt voor de derde meeting van het seizoen. Eind juli staat de Nürburgring op de kalender, waarna twee meetings in Spanje volgen met eerst Barcelona en op 16 en 17 november de bekende Lamborghini Super Trofeo World Finals op het circuit van Jerez.