F1 Bahrein testdagen: Ferrari op dag 2

Na een dominante testdag van Red Bull Racing gisteren draaide Ferrari vandaag de rollen om in Bahrein. Spanjaard Carlos Sainz Jr. zette een toptijd op de tabellen neer, terwijl andere teams meer problemen kenden.

Foto: © Williams media

Ferrari lijkt net als Red Bull Racing klaar te zijn voor het seizoen. Op de tweede testdag domineerde de rode bolide van begin tot het einde. Sainz, bezig aan zijn laatste seizoen bij Ferrari, was na vijf uur de snelste man op de baan. De Spanjaard reed wel op de zachtere, snellere banden, waar zijn collega’s dat niet deden. Lewis Hamilton en Sergio Perez, die vandaag meer dan 120 ronden reden, vervolledigden de top drie. Lando Norris vonden we terug op plaats vier, al had de Brit problemen met zijn MCL38.

Meer problemen duiken op

Wederom was het de RB20 van Sergio Perez die als eerste kampte met een probleem. De motor van de wagen begon te stotteren na een veertigtal ronden. Geen al te grote zorgen voor Red Bull Racing, maar toch al het tweede voorval van de dag. Ook de oranje bolide bij McLaren-rijder Lando Norris ondervond een probleem. De monteurs sleutelden lang aan de achtervleugel van de wagen, maar wederom kon alles worden opgelost.

Als derde en laatste stond ook Williams opnieuw in de box. De wielophanging van Logan Sargeant hing niet meer op de juiste plaats. Het Britse team kampt voorbije twee dagen voorlopig met de meeste problemen van iedereen en lijkt op dit moment de minst betrouwbare wagen op de grid te hebben.

Morgen staat de laatste testdag op het programma. Alle teams hebben dan nog acht uur om de wagen te optimaliseren voor de Grote Prijs van Bahrein op zaterdag 2 maart. De sessie start opnieuw van acht uur tot twaalf uur. De laatste sessie begint om dertien uur tot zeventien uur.

Hieronder vindt u de toptien van de tweede namiddagsessie:

Carlos SainzFerrari1:29.921
Sergio PerezRed Bull Racing1:30.679
Lewis HamiltonMercedes1:31.066
Lando NorrisMcLaren1:31.256
Daniel RicciardoVisa Cash App RB1:31.361
Charles LeclercFerrari1:31.750
Lance StrollAston Martin1:32.029
Esteban OconAlpine1:32.061
Valtteri BottasSauber1:32.227
Oscar PiastriMcLaren1:32.328