F1 2024: Max Verstappen en Sergio Perez zijn optimistisch over het nieuwe seizoen

Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez hebben hun nieuwe bolide een week voor de testdagen voor het eerst bestuurd. Het duo kroop in de gloednieuwe RB20 voor de filmdag van Red Bull Racing op 13 februari. Na een dertigtal ronden op het natte circuit van Silverstone hadden beide rijders een duidelijke mening over de wagen.

Foto: © Red Bull – Tekst: Gilles Debeer

Dit jaar start Verstappen aan zijn negende seizoen bij Reb Bull Racing, waardoor de wereldkampioen de wagen door en door kent. Samen met zijn team wil de Nederlander in de RB20 de titels verdedigen. Een eerste test in de wagen geeft de wereldkampioen alvast vertrouwen voor het komende seizoen. “Het was geweldig om de auto in volle actie te zien op Silverstone en je kunt zien dat de auto er dit jaar heel anders uitziet”, zegt Verstappen. “Ondanks de regen voelde de RB20 goed aan om mee te rijden en dat was het belangrijkste doel. Het wordt natuurlijk moeilijk om het jaar dat we in 2023 hadden te evenaren, maar we proberen elk jaar voort te bouwen op de kennis die we hebben opgedaan en te leren. Ik denk dat dit een zeer competitieve auto kan zijn en het is nu aan ons om er het maximale uit te halen, dus ik ben enthousiast over het komende seizoen.”

Teamgenoot Sergio Perez beaamt de mening van Verstappen. De Mexicaan start aan het laatste jaar van zijn contract en moet presteren bij Red Bull Racing om volgend seizoen een zitje te veroveren. “Ik kijk ernaar uit om nu de baan op te gaan in Bahrein, om me goed voor te bereiden op het komende seizoen, ik wil er gewoon van genieten, het beste van mezelf geven en elke kans grijpen in 2024.” deelt Perez mee.

De komende drie testdagen kunnen beide rijders de wagen optimaal leren kennen op het Bahrein International circuit. Zaterdag 2 maart kunnen fans de RB20 voor het eerst in wedstrijd zien op het hetzelfde circuit.