F4 Winter Series: podium voor Dedecker

De Spaanse Winter Series in de Formule 4 was dit weekend aan de slag in Valencia, met opnieuw onze landgenoten Douwe Dedecker en Thomas Strauven aan de start.

foto: © formula-winter-series.com

Op zaterdag deed Andres Cardenas (Campos) de beste zaak met de zege in de openingsrace van het weekend. Onze landgenoot Douwe Dedecker (GRS) viel met een elfde plaats net buiten de top tien. Onze andere Belg, Thomas Strauven (Rodin) kwam niet verder dan de achttiende plaats.

Twee races ook nog op de zondag, met een zege van Griffin Peebles (MP Motorsport) als winnaar van race2, voor Andres Cardenas (Campos). Meer dan een veertiende plaats voor Douwe Dedecker (GRS) en een 22ste plek voor Thomas Strauven zou er voor de Belgen niet inzitten. Het weekend besloot echter n met een mooi resultaat voor Douwe Dedecker (GRS), die in de afsluitende race op zondag een derde plaats pakte, achter winnaar Matheus Ferreira (US Racing) en Griffin Peebles (MP Motorsport). Thomas Strauven (Rodin) van zijn kant moets echter genoegen nemen met een 20ste plaats.

In de tussenstand van het kampioenschap leidt Cardenas met 110 punten, voor Peebles (104). Dedecker staat op een elfde plaats met 15 punten. Strauven is voorlopig nog puntenloos.