BRC Haspengouw: twintig wagens in de topklasse

Op zaterdag 24 februari staat met de Rally van Haspengouw de opener van het Belgische rallykampioenschap op het programma. In de topklasse vinden we maar liefst twintig deelnemers. Last minute ontving de organisatie ook nog de inschrijving van Gino Bux met een Hyundai i20 N Rally2 en van John Wartique, die opnieuw zijn kansen zal verdedigen met de Volkswagen Polo GTi Rally2. Opvallend, we zien geen enkele nieuwe Toyota Yaris Rally2 aan de start.

Maar liefst acht crews hebben voor een Citroën C3 Rally2 gekozen, de wagen die de voorbije twee seizoenen het Belgisch kampioenschap domineerde met Stéphane Lefebvre en Maxime Potty. Die laatste voert, als regerend kampioen met startnummer #1 het veld aan. De andere Citroën-rijders zijn Vincent Verschueren, Adrian Fernémont, Niels Reynvoet, Bjorn Syx, Emile Breittmayer, Jimmy D’hondt en Sébastien Incardona.

Zij nemen het op tegen zes Tsjechische Skoda Fabia Rally2, met als belangrijkste kandidaat voor winst Jos Verstappen in zijn Fabia RS. Zijn kameraad Richard Pex stapt ook over naar een Skoda. Tom Boonen heeft eveneens de nieuwste Fabia RS in de hand. De andere Skoda-rijders zijn Thibaud Mazuin, de Deen Jan Petersen en Fred Miclotte.

Van de Hyundai i20 N Rally2 komen er drie exemplaren aan de start, met in de hoofdrol vice-kampioen Cédric Cherain. De tweede Hyundai van BMA wordt ingezet door Bastien Rouard. Een verrassing is de overstap van Gino Bux en Steven Spittaels naar een Hyundai i20 N Rally2.

John Wartique blijft trouw aan de Volkswagen Polo GTi Rally2 waarmee hij vorig jaar het seizoen beëindigde. Kurt Boone verdedigt als enige de kleuren van Ford met een Fiesta Rally2 en de Oostenrijker Enrico Windrisch zal zijn Audi A1 Rally2-kit aan de Belgische fans presenteren.

Ook in de categorie voor GT’s noteren we een verrassende inschrijving, want Christophe Kerckhove ruilt zijn Historic Porsche voor een Alpine A110 RGT. Daarmee gaat hij de strijd aan met de Porsches van Glenn Janssens, Henri Schmelcher en… lokale specialist Kris Princen.

De volledige deelnemerslijst voor de eerste wedstrijd van het BRC vindt u hier