In een notendop: eenzitters – karting

  • Karting – Het tweede weekend van de WSK Super Master Series in het Italiaanse Cremona werd een succes voor de Belgen. In de categorie OK won Ean Eyckmans de finale voor Gabriel Gomez. Eyckmans neemt ook de leiding in het kampioenschap met 148 punten voor Oleksandr Bondarev (138). In de categorie OKJ was het dan weer Dries Van Langendonck die won voor Niklas Schaufler. Daar leidt Schaufler het kampioenschap met 172 punten, voor Van Langendonck (154).
  • F4WS – De Winter Series van de Spaanse Formule 4 hielden hun eerste weekend op de omloop van Jerez. De derde en afsluitende race van het weekend zag op natte piste Juan Cota (Drivex) domineren. Voor de Belgen waren er een veertiende plaats voor Douwe Dedecker en deze keer een zeventiende voor Thomas Strauven. De eerste leider van het kampioenschap is Cardenas (55) voor Peebles (45).
  • FIA F3 – Ook de Formule 3 is bezig aan een driedaagse test op de piste van Sakhir in Bahrein. . Zondag was het Noel Leon (Van Amersfoort) die de snelste was voor Oliver Goethe (Campos) en Tim Tramnitz (MP Motorsport).
  • F4 UAE – De laatste zege van het weekend was voor Rashid Al Dhaheri (Prema). Al Azhari (151 punten) blijft de leider in de tussenstand, voor Freddie Slater (135).
  • FRO – Op Euromarque Motorsport Park in Nieuw-Zeeland was er de voorlaatste manche van de Formula Regional Oceania. De zeges waren er voor Roman Bilinski (M2 Competition) en voor zijn beide ploeggenoten Michael Shin en Liam Sceats. In het kampioenschap leidt Bilinski met 320 punten, voor Sceats (264).

foto: © Bruce Jenkins/press@toyota.co.nz