Uithouding: vol programma voor Alessio Picariello, maar geen FIA WEC

Onze landgenoot Alessio Picariello zal dit seizoen niet in het FIA WEC aan de start verschijnen. De Karolinger krijgt in 2024 wel een zeer divers programma, met deelnames aan drie lange IMSA-wedstrijden, waaronder de voorbije 24 Uur van Daytona, maar ook Sebring en Petit Le Mans staan op het menu. In de VS racet hij met de Porsche 963 van Proton.

Foto: © Proton

Daarnaast rijdt de regerende ELMS GT-kampioen enkele races op de Nürburgring ter voorbereiding van de 24 Uur van de Nürburgring, een wedstrijd die sinds dit jaar deel van de Intercontinental GT Challenge uitmaakt. Hier doet hij het met Falken Porsche. Picariello betwist ook de opener van het IGTC-kampioenschap, in het Australische Bathurst, naast heel waarschijnlijk de 24 Uur van Spa en misschien de slotmanche van het IGTC in Indianapolis, uiteraard telkens met Porsche.

Bovendien zal de snelle Belg ook in de GT World Asia te zien zijn, terwijl er een kleine kans is dat hij nog enkele kortere IMSA-races met de Porsche 963 van Proton zal rijden, al is daar nog niets vaststaand. Indien Proton een tweede Porsche 963 in Le Mans aan de start krijgt, zien we Picariello mogelijk ook daar, al is die kans ook eerder klein te noemen.