Asian Le Mans Series Abu Dhabi: Al Harthy bezorgt 99 Racing tweemaal pole

Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi valt dit weekend met twee wedstrijden het doek over het seizoen 2023-2024 van de Asian Le Mans Series. Naast een bonus van twintig punten in de titelstrijd, versterkte 99 Racing zijn favorietenrol in de kwalificatie. Ahmad Al Harthy schonk het team voor zowel de race op zaterdag als deze van zondag de polepositie. Alban Varutti, de teamgenoot van Gilles Magnus, werd achtste en zeventiende in GT.

(Foto’s: © Asian Le Mans Series)

In de kwalificatiesessie van vijftien minuten bepaalde de snelste tijd de startgrid voor race 1 en de tweede beste tijd deze voor race 2. Al Harthy zette een 1:40.720 op de tabellen en deed daarmee acht tienden beter dan Giorgio Roda met de Oreca van Proton Competition. De tweede beste chrono van de rijder uit Oman, een 1:41.313, was drie tienden sneller dan deze van Salih Yoluç van TF Sport. Al Harthy en Louis Delétraz delen dit weekend de 99 Racing Oreca met Felipe Albuquerque omdat Nikita Mazepin door ziekte forfait moest geven. Alexander Mattschull werd voor DKR Engineering tweemaal zesde.

In GT gingen de twee beste tijden voor de eerste en tweede wedstrijd naar beide Mercedes-AMG GT3 van GetSpeed. Anthony Liu bemachtigde de pole voor de wedstrijd van zaterdag en Martin Konrad is de best geplaatste GT op de startgrid van zondag. Alban Varutti werd met de #42 Saintéloc Audi achtste en zeventiende. Florian Scholze crashte met de andere Audi van het Franse team.

De eerste 4-uurswedstrijd van het weekend start zaterdag om 12u00.

Resultaten