NXT Next gen Cup: met DTM en Formula E

Er komt dit seizoen een merkencompetitie van MINI met de elektrische variant van de MINI Cooper SE in het voorprogramma van zowel DTM- als Formula E-wedstrijden. Alles samen zullen de elektrische MINI zesmaal racen. 

Foto: NXT Next gen Cup

De auto waarmee geracet wordt, is ontwikkeld en gebouwd door het Zweedse Lestrup Racing Team, de LRT NXT1 – een wagen van 1 150 kg op basis van een elektrische Mini Cooper SE. De 180 pk-sterke raceauto met voorwielaandrijving heeft nog eens 60 pk extra wanneer push-to-pass wordt geactiveerd, met een 30 kWh batterij en een 800 V systeem. Er zouden twintig wagens ingezet worden, voor rijders van 15 tot en met 25 jaar. 

NXT Gen Cup 2024 kalender:

  • 13-14 april: Misano (Italië) met FE
  • 27 april: Monaco met FE
  • 11-12 mei: Berlijn (Duitsland) met FE
  • 5-7 juli: Norisring (Duitsland) met de DTM
  • 20-21 juli: Londen (Groot-Brittannië) met FE
  • 18-20 oktober: Hockenheim (Duitsland) met de DTM