In een notendop: Formule 1

  • Stake F1 – Sauber Alfa Romeo is niet langer. Het team zal (weliswaar in dezelfde configuratie) de volgende twee jaren door het leven gaan als het Stake F1 Kick Sauber team. Vandaag werd hun opvallende groene kleurenschema voorgesteld. Technisch zijn er aanpassingen aan het remsysteem en aan de ophanging.
  • FIA F1 Commissie – De eerste meeting van het jaar van de Formula 1 Commissie zit er ondertussen ook op. We onthouden vooral dat in 2024 de printrace weekends het volgende formaat zullen aanhouden: een eerste vrije training en de kwalificatie voor de sprintrace op vrijdag, met de sprintrace en de kwalificatie voor de race op zaterdag, gevolgd door de race op zondag. Verder werd een voorstel goedgekeurd waarbij voor de seizoenen 2024 en 2025 er vier Power Units zullen worden toegekend aan de rijders.