In een notendop: eenzitters

  • FRMEA – Taylor Barnard (PHM) pakte in race 1 van het Formula Regional Middle-East Dubai weekend de zege na een spannend duel met Tuukka Taponen (R-Ace). Nikhil Bohra (MP Motorsport) en Rafael Camara (Mumbai Falcons) waren de andere winnaars van het weekend. In het kampioenschap is het de Fin Taponen (142 punten) die aan de leiding staat, voor Barnard (110).
  • FRO – Regional actie was er ook aan de andere kant van de wereld met het raceweekend in Hampton Downs voor de Regional Oceania. De zeges waren er voor Roman Bilinski (M2 Competition), zijn ploeggenoot Nicola Lacorte en Kaleb Ngatoa (Giles). In het kampioenschap slaat Bilinski het gat met 240 punten, voor Sceats (190) en Ngatoa (157).
  • F4 UAE – Het Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten was aan de slag in Dubai, met een dubbele zege voor Nikita Bedrin (PHM) terwijl ook Alex Powell (Mumbai Falcons) zijn overwinning meepikte. De leiding in het kampioenschap blijft in handen van Slater (146 punten), voor Al Azhari (133) en Bedrin (122).
  • F1 Academy – DE Filipijnse Bianca Bustamante zal aan het F1 Academy kampioenschap deelnemen in de kleuren van McLaren en krijgt een Tatuus-Autotecnica bolide ter beschikking bij het Franse ART team.
  • F4 – Heel wat jonge talenten maken de overstap naar de Formule 4. Nathan Tye wordt in het Spaanse kampioenschap de teamgenoot van Andres Cardenas, Jan Przyrowski en Enzo Tarnvanichkul. Het Italiaanse kampioenschap ziet de komst van de 15-jarige Emanuele Olivieri en de Oekraïniër Oleksandr Savinkov bij AKM. De 16-jarige Hongaar maakt dan weer zijn F4 debuut bij Jenzer, in het Spaanse winterkampioenschap.
  • Indycar – Het team Dreyer & Reinbold Racing/Cusick Motorsport zal voor de 500 mijl van Indianapolis gebruik maken van de diensten van Ryan Hunter-Reay en Conor Daly.

Foto: ©Bruce Jenkins/toyota.co.nz press