BRC: Cedric Cherain en Hyundai voor de titel

Een van de smaakmakers van de Legend Boucles in Bastogne afgelopen weekend, was zonder meer Cédric Cherain. De Luikenaar verloor in het begin van de wedstrijd kostbare tijd, maar verzorgde daarna, zonder hoop op de eindzege, de show. Cherain was in zijn Ford Escort goed voor magistrale passages en sloot de rally net buiten de top 10 af. We zien Cédric Cherain dit jaar met zekerheid ook terug in het Belgian Rally Championship en mogelijk ook in een WRC-manche.   

We hebben ongeveer 500 punten goedgemaakt op de winnaar van de wedstrijd, een ongelofelijk resultaat na de pech van zaterdagavond en we hebben bovendien meer dan de helft van de proeven gewonnen”, lachte Cherain aan het podium in Bastogne. “Maar goed, we hadden voor de eerste RT pech, kregen 1200 strafpunten en dus hebben we niet gewonnen, maar ik geef al afspraak in 2025.” 

Cherain concentreert zich vanaf nu evenwel op de moderne wagens, met een seizoen in BRC aan het stuur van een Hyundai i20 uit de stal van BMA. “In tegenstelling tot vorig seizoen, ken ik de wagen nu wel en als we naar de resultaten van eind vorig seizoen kijken, dan durf ik te stellen dat we voluit op de titel mogen mikken! De Hyundai heeft nog weinig geheimen voor me en vanaf april krijgen we een evolutie, met iets meer vermogen, wat nu toch het element is waar we tegenover de concurrentie wat tekort schieten. Bovendien krijgen we steun van Hyundai Motorsport, wat ons zeker zal helpen.” 

Cherain is zonder meer een van de snelste rijders van de Belgische rallyscène en hij wil nu ook een stap hogerop zetten. “Ik hoop dit seizoen aan de WRC-manche Central Europe deel te nemen en daar werken we nu al hard aan, al blijft de titel in BRC voor het team, Hyundai en mezelf de prioriteit. Hyundai wil die titel echt grijpen. We rijden daarvoor acht wedstrijden en afspraak op het eind van het seizoen in Spa voor iets wat ik al zo lang nastreef.” 

Ondertussen weten we ook dat Bastien Rouard opnieuw teamgenoot van Cedric Cherain zal zijn.