F1 Academy: drie dames in de Red Bull Academy

Het recent opgerichte Red Bull Academy Programme verwelkomt drie rijders die zullen racen in het F1 Academy-seizoen van 2024, elk met hun eigen ervaring in de F1 Academy. Hamda Al Qubaisi zal voor Red Bull Racing rijden, Amna Al Qubaisi voor Visa Cash App RB en Emely De Heus voor Red Bull.

Tekst: Sally Raspoet – Foto: Red Bull

Hamda Al Qubaisi, 21 jaar oud, begon haar racecarrière in het karting in 2015. Vier jaar later ging ze door de IAME X30 Championships voordat ze overstapte naar de Italiaanse F4. In 2020 won de Emiratische rijder drie races in UAE F4 voordat ze terugkeerde naar de Italiaanse F4 en vervolgens de FIA F3-test in Magny-Cours afwerkte. In 2023 racete ze in de F1 Academy met MP Motorsport, eindigend als derde in het algemeen klassement. 

Emely De Heus, 20 jaar oud, vond haar passie voor racen in karts in 2019 en behaalde de titel van de Dutch Wintercup Senior series. Ze racete onder andere in de Spaanse F4 en de W series, waarbij ze punten scoorde in Miami. In 2023 eindigde ze negende in de F1 Academy, waarbij ze racete voor het Nederlandse team.

Amna Al Qubaisi, 23 jaar oud, begon haar kartcarrière toen ze 14 jaar oud was en heeft deelgenomen aan meerdere kampioenschappen. Optredens bij onder andere de Rotax Max Challenge World Finals, X30 Euro Series en Italiaanse X30 Championships leverden sterke resultaten op, waarna ze overstapte naar de Italiaanse F4 in 2018. Al Qubaisi heeft sindsdien deelgenomen aan Formula 4 UAE, F3 Asian en, meest recentelijk, Formula Regional European Championships. In 2023 racete ze in de F1 Academy waarbij ze als zesde eindigde in het algemeen klassement, met twee eerste plaatsen in Spielberg en Barcelona.