Giotto Bizzarrini in de kijker op classic salon Ghent Collection Cars 2024.

Van 16 tot en met 18 februari vindt in Flanders Expo de 34ste editie van Ghent Collection Cars plaats. De organisatie is verheugd met een recordaantal tentoongestelde classic cars. Meer dan 150 standhouders stellen zich voor aan het publiek. Bovendien worden enkele exclusieve verzamelstukken geëxposeerd van een italiaans icoon in de autsportwereld: Giotto Bizzarrini.

Dit jaar bestaat Bizzarrini 60 jaar. De organisatie pakt daarom uit met een bijzondere expositie ter ere van de oprichter Giotto Bizzarrini. De Italiaanse ingenieur en ontwerper was betrokken bij de beste Gran Turismos ooit gemaakt. Hij bouwde onder andere mee aan de meest begeerde Ferrari (250GTO) en de mooiste Lamborghini (Miura) die deze merken ooit geproduceerd hebben. Meer nog, net zoals Enzo en Ferruccio, maakte Giotto zijn achternaam onsterfelijk met de prachtige Bizzarrini 5300GT.

Zowel de Lamborghini Miura alsook de Bizzarrini 5300GT worden – samen met nog enkele andere bijzonderheden – aan het publiek voorgesteld in de eerste hal, naast de stand van Circuit Zolder.

Bezoekers kunnen ook tal van andere standhouders ontdekken. Zo worden er meer dan 300 classic cars te koop aangeboden. Daarnaast vinden liefhebbers hier ook auto memorabilia, documentatie, kunst, kledij, onderdelen en zoveel meer.

Ghent Collection Cars vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 februari in beurshallen 3, 5 & 7 van Flanders Expo. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website van het evenement.