WRC Monte-Carlo: Neuville was oppermachtig

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zijn hun autosportjaar uitstekend gestart. Het Belgische duo won met Hyundai de eerste WRC-manche van het seizoen, de meest tot de verbeelding sprekende ook, met name de Monte-Carlo. Het was voor de man van de Oostkantons de tweede zege in het prinsbisdom en misschien wel zijn meest overtuigende WK-zege ooit en de twintigste uit zijn carrière.

Foto: © WRC

Met uitzondering van een spin die hem op vrijdagochtend zo’n tien seconden kostte, zette de Hyundai-rijder een foutloze prestatie neer, met negen beste tijden in de zeventien proeven en een tweede helft van de wedstrijd waarin hij gewoon onstuitbaar was en proeven reed die het woord perfectie verdienden.

Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat ik voel”, vertelde Thierry Neuville nadat hij op het dak van zijn Hyundai was geklommen om een van de mooiste van zijn twintig WK-zeges te vieren, evenveel als ex-wereldkampioen Didier Auriol. “Ik voelde me het hele weekend prima in de wagen. Het team heeft geweldig werk geleverd in de winter. Alles viel op zijn plaats en werkte perfect. Dit weekend was ik de baas.

Afspraak nu in Zweden, waar Neuville als WK-leider aan de wedstrijd begint.