Formula E Saoedi-Arabië: Jaguar en Cassidy winnen de tweede van het weekend

De zege in de tweede Formula E-wedstrijd in Saoedi-Arabië was voor Jaguar-rijder Nick Cassidy. De Nederlander Robin Frijns (Envision) eindigde tweede in de wedstrijd van vanavond, Oliver Rowland (Nissan) derde. Door het niet correct activeren van de tweede verplichte attackmode, waar de rijder voor twee of zes minuten over extra vermogen beschikt, verloor voormalig wereldkampioen (2022) Stoffel Vandoorne (DS Penske) zijn vierde plaats aan Jake Hughes (Neom McLaren). Vandoorne moest tevreden zijn met plaats vijf.

Foto: © Formula E – tekst Peggy Taeymans

Een gelukkige Cassidy genoot duidelijk na: “Ik zag hoe snel ze (Frijns en Rowland) naderden op het einde van de wedstrijd en ik dacht dat ze me nog zouden inhalen, maar wat een job van het team. Hier ga ik van genieten.”

Dankzij de winst van Nick Cassidy (Jaguar TCS Racing) in de tweede race van het Saoudische weekend wordt de Nieuw-Zeelander leider in het wereldkampioenschap. Met 56 punten stoot Cassidy TAG Heuer Porsche-rijder Pascal Wehrlein (38 punten) van de troon. Jean Eric Vergne (DS Penske) plaatst zich op de derde plaats met 33 punten, Jake Dennis (Andretti) is vierde met 30 punten en Maximilian Günther (Maserati MSG Racing) sluit de top vijf af met 20 punten.

Voor Sebastien Buemi (Envision) was het Arabische avontuur voor de start van de derde race in het kampioenschap al voorbij. Het Envision team kreeg de wagen na Buemi’s crash in de kwalificatie niet startklaar.

Het volgende raceweekend vindt in Brazilië op zestien maart plaats.