Legend Boucles 2024: Maken Grégoire de Mévius en de Nissan Sunny GTI-R er een demonstratierit van?

Voor het derde opeenvolgende jaar voorzien de Legend Boucles @ Bastogne een gedeelte voor de minst oude van de oude wagens. Ze worden Youngtimers genoemd en zijn gebouwd tussen 1991 en 2000. En ook al zien we hier nog niet de grote aantallen, toch is de kwaliteit op de afspraak en we durven wedden dat het publiek in Bastogne met argusogen zal kijken naar de prachtige Nissan Sunny GTI-R Gr.A die wordt ingezet door Grégoire de Mévius en Thierry Barjou! Het is een bolide die ons terugvoert naar het jaar 1993, en waarmee deze eigenste Grégoire de Mévius, toen genavigeerd door een zekere Willy Lux, trouwens won in de Boucles de Spa, de voorvader van deze Legend Boucles @ Bastogne! Ze werden toen ook vicekampioen van België.

(persbericht / foto: facebook Legend Boucles)

Tegenover deze toch wel krachtige Nissan staat de Opel Omega 3000 van Stéphane Hubin en Eric Defourny. Een indrukwekkende bolide die vorig jaar goed in de strijd lag en waarvan de bemanning het voornemen heeft om deze vooraan in het klassement te zetten.

De iconische presentator van het magazine “Champion’s”, Paul Fraikin, zal opnieuw van de partij zijn met zijn dochter Laetitia, aan het stuur van een BMW 325i editie E36.

De vrouwen in de wedstrijd zetten eerder in op het Franse merk met de leeuw. Alisson Henrot en Chloé Willemet starten op hun Peugeot 106 XSI waarmee ze regelmatig deelnemen aan regionale wedstrijden.

De categorie Youngtimers stoelt op het principe van de ‘Target Time’, en onthaalt net als de concurrenten binnen de Legend, ook voertuigen die ouder zijn, maar waaraan nogal wat aanpassingen werden gemaakt. We denken hier aan de befaamde Ford Escort Millington, zoals die van Vincent Prégardien en Adrien Hauteclair, maar ook aan de Porsche 911 Carrera van Gérard Marcy en Geoffrey Brion. Het zijn bolides die men best in het oog houdt en die zeker een deel van het spektakel zullen verzorgen…