Dubai 24: 57 wagens op de meest actuele deelnemerslijst

Creventic maakte tien dagen voor de start van de negentiende editie van de 24 Uur van Dubai een geüpdatet deelnemerslijst met in totaal 57 wagens openbaar. Met 24 bolides verdeeld over acht merken oogt de GT3-klasse zeer aantrekkelijk, waarbij de Audi R8 met zeven stuks het meest gekozen wapen is. Ook de categorieën “992” en “992 Am” zijn goed gestoffeerd met twintig exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup (type 992) en een uitgebreide Belgische delegatie.

(Foto: © 24H Series)

Haas Racing Team zet twee R8 LMS GT3 Evo II in. De #20 van het Belgisch-Antiguaanse team wordt toevertrouwd aan de beloftevolle Nederlander Morris Schuring, Liang Jiatong, Tim Müller en een nog aan te duiden rijder. De 321 wordt toevertrouwd aan Mathieu Detry, Stanislav Minsky, Thomas Kiefer, Torsten Krats en Miika Panu. Naast Detry zien we nog één Belg in GT3: Tom Boonen die zal plaatsnemen in de Porsche van Saalocin by Kox Racing. De voormalige wielrenner vormt een team met de Nederlanders Nico Pronk, Dennis Retera en Stéphane en Peter Kox.

Een sterk Belgisch kwartet voor de enige RedAnt Porsche

RedAnt Racing komt met één wagen aan de start in het Midden-Oosten. Met Ayrton en Yannick Redant, Peter Guelinckx en Jef Machiels mag de #903 van het team van Bert Redant tot de topfavorieten in de 992-klasse gerekend worden.

In subcategorie “992-Am” worden vijf Belgen verwacht. Simon Balcaen en Guillaume Dumarey vormen met Steven Palette en Jörg Viebahn de rijdersequipe van de PROsport Racing Porsche. Benjamin Paque deelt met de Fransen Lajoux, Perrin en Walter en de Nederlander Flynt Schuring de 911 van SebLajoux Racing by DUWO Racing. Verder vinden we ook Nico Verdonck en Marc Devis met een wagen van Fach Auto Tech in “deze klasse”992-AM”, evenals het Belgische Mühlner Motorsport.

Fabian Duffieux doet het zoals volgend weekend in Abu Dhabi met een BMW M4 GT4 van AGMC Racing team by Simpson Motorsport en AC Motorsport start met een Audi RS3 LMS TCR in TCR.

Deelnemerslijst