In een notendop: eenzitters

  • FIA F3 – Joseph Loake zal zijn debuut maken in de Formule 3 bij Rodin, het team dat nu volledig in handen is van David Dicker na het verdwijnen van Trevor Carlin. Loake wordt er teamgenoot van zijn vroegere GB3 rivaal Callum Voisin.
  • FRECA – De Regional European by Alpine krijgt voor het eerst sinds zijn ontstaan in 2018 een Japanse rijder aan de start. Het gaat om Kanato Le, afkomstig uit de Britse Formule 4. De 16-jarige Japanner tekende bij G4 Racing en wordt er de ploeggenoot van Jesse Carrasquedo en Romain Andriolo.
  • FFSA F4 – In de Franse Formule 4 zien we dan weer de inschrijving van de Indiër Arjun Chheda en de Thai Rayan Caretti. Verder vervoegen nog twee jonge karters de “academy” met Jules Roussel en Paul Roques.
  • FRMEA – Vlak voor de aftrap van het “Regional” kampioenschap van het Midden-Oosten waren teams en rijders op Yas MArina aan de slag in de voorafgaandelijke tests. Tuukka Taponen (R-Ace) en Nikhil Bohra (MP Motorsport) wierpen zich op als de snelste rijders.
  • F4 UAE – Twee testdagen ook voor de Formule 4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. De rijders kregen op twee dagen twee verschillende lay-out van het circuit voor de wielen en het was Rashid Al Dhaheri die met Prema de beide dagen domineerde. De Braziliaans Belgische Aurelia Nobels haalde voor Saintéloc een 34ste en een 32ste tijd voor haar debuut in de materie.

foto: © premaracing.com/media