WRC: dan toch een ingrijpende koerswijziging op relatief korte termijn?

Er doen de laatste dagen en weken geruchten de ronde over een radicale koerswijziging in de rallysport op het hoogste niveau. De huidige WRC’s zouden op vrij korte termijn verdwijnen om plaats te maken voor een soort WRC2+. Autosportwereld kon uit betrouwbare bron vernemen dat die plannen effectief bestaan en dat de gesprekken lopende zijn, als is dat een allesbehalve eenvoudig gegeven.

Foto: © WRC

Met een Junior-team bij Ford M-Sport, en drie wagens bij Hyundai en Toyota ieder, staat het WRC, laat ons wel wezen, voor een moeilijk seizoen, zeker omdat enkele toppers er de voorkeur aan geven om een programma à la carte af te werken, denken we maar aan de regerende wereldkampioen Kalle Rovanperä en Sébastien Ogier.

Bovendien lijken nieuwe constructeurs totaal niet geneigd om richting WRC af te zakken, in tegenstelling tot wat er in de F1, W2RC en zeker het FIA WEC gebeurt. De voornaamste redenen zijn de te hoge kost van de complexe WRC-wagens van de huidige generatie en de tegenvallende mediareturn van het kampioenschap.

Revolutie

Om de koers van het (logge) schip te wijzigen, zijn ondertussen intensieve gesprekken tussen de constructeurs, de FIA en de WRC-promotor aan de gang met als doel om op relatief korte termijn (2025-2026) een oplossign te vinden, in casu richting een soort WRC2+ te evolueren. Het basisidee is er, maar de gesprekken lopen niet van een leien dakje en wel om diverse redenen.

Zo zou Toyota, in tegenstelling tot de andere merken in WRC en WRC2, niet meteen een voorstander van een radicale koerswijziging zijn. Ook stelt de vraag zich aan welke WRC2-regels de nieuwe wagens moeten beantwoorden, met name de huidige regels of de nieuwe regels voor WRC2 die ook op korte termijn in de pijplijn zitten. Hoe dan ook de WRC2 zou als donor voor de nieuwe wagens dienen, dat staat vast.

Last but not least dient ook de FIA zijn fiat te geven, in samenspraak met alle huidige technische partners, maar ook met de promotor van het WRC, wat opnieuw uiteraard niet evident is. Hoe dan ook, er beweegt wat in de rallywereld en dat alleen al, is goed nieuws.