In een notendop: rally

  • WRC Ierland – Motorsport Ireland komt binnenkort met meer nieuws omtrent een WRC-manche in Ierland. President Aiden Harper had eerder al bevestigd het het vrijwel zeker is dat Ierland opgenomen zal worden in de WRC kalender. Men spreekt van een periode van drie jaar met optie van een extra jaar. De financiering lijkt rond en een WRC-delegatie heeft de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan drie mogelijke locaties (Tralee, Limerick en Waterford).
  • Burton Racing – Het Team van Caren Burton heeft onlangs hun Toyota Yaris Rally2 opgehaald in het Finse Jyvaskyla. Wie de eer heeft om deze gloednieuwe wagen te besturen is nog niet gekend.
  • Ronde Regionale du Jura – In het Franse Champagnole heeft de Zwitser Michael Burri de overwinning behaald. Met Gaetan Aubry als navigator wist hij met zijn Skoda Fabia R5 de drie proeven te winnen. Eric Rabasse (Skoda Fabia R5) werd tweede op 22,6 seconden, Vincent Cartier finishte als derde met zijn Yaris Rally2-Kit op 38,3 seconden.
  • JännerRallye – Michael Lengauer behaalde de overwinning in de JännerRallye, met Erik Furst als co in de Skoda Fabia Rally2. De gebroeders Wagner reden hun Fabia RS Rally2 naar de tweede en derde plaats. Simon die pech kende met onder andere een defecte intercom werd tweede op 14.2 seconden. Julian, die we vorig jaar in België aan het werk zagen kwam één minuut tekort.
  • Tekst: Koen NuytsFoto: Jännerrallye