FIA WEC 2024: waar en met wie rijden de Belgen?

Hoewel het seizoen 2023 maar net afgelopen is, is de start van het FIA WEC 2024 niet zo gek ver meer af. Op 2 maart start in Qatar het nieuwe seizoen en ondertussen hebben al een aantal Belgen zekerheid over hun deelname. Van sommige van onze landgenoten weten we het al officieel, voor anderen is het nog even afwachten tot het verlossende persbericht.

Foto: © Porsche

In de klasse ‘Hypercar’ zien we met zekerheid drie Belgen en daar blijft het in principe bij:

  • Laurens Vanthoor: #6 Porsche Team Penske 963, met Kevin Estre en André Lotterer als teamgenoten
  • Dries Vanthoor: #15 BMW M Team WRT  – BMW M Hybrid V8. De teamgenoten van Dries Vanthoor zijn nog niet officieel bekend gemaakt.
  • Stoffel Vandoorne: #94 Peugeot TotalEnergies – Peugeot 9X8. Loïc Duval en Nico Müller doen het met Vandoorne, maar onze landgenoot is er niet bij in Spa, vanwege een clash met de Formula E in Berlijn

In de klasse LM GT3, is Tom Van Rompuy de eerste Belgische naam die officieel bevestigd is. De Antwerpenaar doet het met ex-WRT-rijder Rui Andrade en Charlie Eastwood in de Corvette Z.06 GT3.R van TF Sport. Lees hier meer.

Andere namen die enkel nog bevestigd moeten worden, zijn:

  • Sarah Bovy: #85 Iron Dames Lamborghini Huracan GT3 EVO2 met de Deense Michelle Gatting en heel waarschijnlijk Rahel Frey.
  • Maxime Martin: #46 Team WRT BMW M4 die hij deelt met Valentino Rossi en een aan te duiden ‘Bronze’ rijder.
  • Alessio Picariello: de Karolinger en regerende kampioen in ELMS GTE moet zijn ei nog leggen, hij kan kiezen tussen Lamborghini en Porsche, of mogelijk nog andere opties. Of wijkt hij fulltime naar Japan uit? Mogelijk zien we hem ook in ELMS, maar dan in LMP2.  
  • Stéphane Lémeret: de Brusselaar zoekt een zitje als snelle ‘Bronze’ rijder, maar heeft alsnog niets concreet.