FIA WEC 2024: Tom Van Rompuy met TF Sport en Corvette

Tom Van Rompuy doet het in 2024 dus in het FIA WEC en dat met TF Sport en Corvette. In de gloednieuwe Corvette Z06 GT3.R met startnummer #81, zien we naast Tom Van Rompuy, ook ex-WRT-rijder Rui Andrade en Charlie Eastwood.

Tom Van Rompuy, geboren in 1988 in Antwerpen, heeft de laatste seizoenen heel wat ervaring in de enduranceracerij opgedaan: onze 35-jarige landgenoot reed in 2022 in de Ligier European Series en in de LMP3-klasse van de European Le Mans Series, voordat hij tijdens het ELMS-seizoen van 2023 overstapte naar de LMP2 Pro/Am-klasse. In dezelfde categorie nam hij ook deel aan de 24 uur van Le Mans 2023, waarin hij met DKR Engineering en zijn teamgenoten Maxime Martin en Ugo De Wilde als derde in de klasse eindigde.

Tom Van Rompuy, TF Sport-rijder: “Ik ben erg blij en enthousiast om me bij TF Sport aan te sluiten voor het komende World Endurance Championship. Ik kan niet wachten om mijn eerste kilometers in de gloednieuwe Corvette te rijden, de auto ziet er echt fantastisch uit. Het doel is om voor podiumplaatsen te vechten en ik ben ervan overtuigd dat we een heel sterk pakket hebben om voor goede resultaten te vechten. Ik kijk ernaar uit om met dit zeer professionele team samen te werken. Ik moet Maxime Martin bedanken voor de contacten.”

Het FIA WEC start tijdens het eerste weekend van maart in Qatar. Naast het programma in FIA WEC zien we Tom Van Rompuy in principe ook met RedAnt Racing tijdens de 24 Uur van Zolder en in enkele wedstrijden van het Belcar Historic kampioenschap.