IGTC Gulf 12 Hours: titelstrijd tussen Jules Gounon, Philipp Eng, Dries Vanthoor en Luca Stolz

Dit weekend staat met de Gulf 12 Hours de afsluitende wedstrijd voor de Intercontinental GT Challenge op het programma. Jules Gounon is als kampioenschapsleider uitstekend geplaatst om voor het eerst de titel in dit SRO-kampioenschap aan zijn palmares toe te voegen. De Franse Mercedes-rijder, die onder Andorrese licentie racet, telt een voorsprong van acht punten op zijn naaste achtervolger Philipp Eng en veertien op Dries Vanthoor.

(Foto’s: © SRO en Gulf 12 Hours)

Zowel Eng als Vanthoor komen met Team WRT aan de start. Eng deelt zijn BMW M4 GT3 met Sheldon van der Linde en Charles Weerts. Dries Vanthoor mag op jacht gaan naar de titel met de M4 GT3 met het beroemde #46, want naast Nick Yelloly is Valentino Rossi zijn ploeggenoot voor deze twaalf uur durende finale.

Naast Jules Gounon, die samen met Maximilian Götz en Fabian Schiller de equipe vormt van de #14 Team 2 Seas Mercedes-AMG GT3, is ook Luca Stolz nog in de running. Stolz, samen met Engel en Grenier aan het stuur van een Mercedes van GruppeM, kan met een achterstand van 18 punten als outsider worden aanzien. In het constructeurskampioenschap beschikt BMW over een bonus van acht punten op Mercedes en in de Independent Cup is de leiding in handen van Jonathan Hui.

Elf van de 28 deelnemende wagens zijn genomineerd voor IGTC. Op donderdag en vrijdag stonden vier testsessies van in totaal vijf uur op het programma en zaterdag, voorafgaand aan de kwalificaties die om 15u00 Belgische tijd aanvatten, zijn er nog twee vrije trainingen van elk 60 minuten. De wedstrijd gaat zondag om 7u00 onze tijd van start.

Deelnemers

Deelnemers IGTC

YouTube

Resultaten