In een notendop: eenzitters

  • FIA F2 – Zane Maloney (Rodin Carlin) in de voormiddag en kersvers F3 kampioen Gabriel Bortoleto (Virtuosi) in de namiddag, waren de snelsten op donderdag in de F2 testritten op Yas Marina. Voor onze landgenoot Amaury Cordeel, sinds gisteren aan het testen met Hitech, was er een achttiende en een zeventiende chrono.
  • FFSA F4 – Het Franse F4 kampioenschap, de gekende FFSA Academy, maakte de kalender bekend voor het seizoen 2024. Het Franse kampioenschap is uniek in het feit dat de Mygale-Alpine bolides centraal worden gerund zonder teams. Er blijven twee buitenlandse verplaatsingen: één naar Spa en één naar de Nurburgring. Deze laatste, in het voorprogramma van de GT World Challenge Endurance, is een nieuwe afspraak op de kalender. Het stadscircuit van Pau werd eruit gehaald en de Nurburgring komt in de plaats van de Italiaanse verplaatsing naar Misano. De kalender 2024 ziet er als volgt uit: Nogaro (1 april), Ledenon (12 mei), Spa (23 juni), Nurburgring (28 juli), Magny-Cours (29 augustus), Dijon (15 september) en Le Castellet (6 oktober).
  • F4 Australië – Top Speed, de promotor van het F4 kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten en van het Regional Middle East en F4 South East Asia, wil nu ook de Formule 4 racerij introduceren in Australië. Als alles goed verloopt, komt er in 2024 een kampioenschap met de Tatuus T421 en de Abarth motor. Interessant voor de rijders wordt het feit dat men er twaalf punten kan rapen voor de F1 Superlicentie. De kalender zou er als volgt uitzien: Bend Motorsport Park (5 mei en 9 juni), Queensland Raceway (14 juli), Sydney Motorsport Park (4 augustus) en de finale op het circuit van Sepang in Maleisië op 8 september.
  • F4 Italië – Er wordt heel wat getest in Italië deze dagen. Zo was er een testdag op Vallelunga en de beste tijd werd er gehaald door de 16-jarige Fin 1 Luka Sammalisto in een bolide van R-Ace. Het Finse karttalent zit onder de vleugels van tweevoudig kampioen F1, Mika Hakkinen.

Foto: © premaracinig.com/media