In een notendop: F1 – F1 Kids – F4

  • F1 McLaren – De Mexicaan Pato O’Ward werd bevestigd als McLaren reserverijder voor het seizoen 2024. Hij mocht deze vrijdag de eerste vrije training afwerkend voor McLaren. Nog bij McLaren bevestigde men aan de vooravond van de laatste race van het seizoen, dat ze tot 2030 de Mercedes motoren zullen gebruiken. Zie ook: HIER
  • F1 eerste vrije training – Meerdere niet-titularissen mochten de vrije sessie afwerken op Yas Marina. Felipe Drugovich, vorig jaar met voorsprong F2 kampioen, scoorde het beste met een tweede tijd voor Aston Martin, achter snelste man George Russell (Mercedes). Ook Ferrari testrijder Robert Shwartzman was terug en zette de wagen van Leclerc op de achtste tijd. Van de F2 rijders waren er Frederik Vesti, twaalfde met de Mercedes van Hamilton, Jack Doohan, dertiende op de A523 van Esteban Ocon en Théo Pourchaire, veertiende op de Alfa Romeo C43 van Zhou Guanyu, voor McLaren testrijder O’Ward, vijftiende. Een compleet onuitgegeven bezetting was er bij Red Bull met Jake Dennis (zestiende) voor zijn mede-Red Bull rijder Isack Hadjar (zeventiende). Een ongewoon debuut was er voor F3 rijder Zak O’Sullivan, achttiende op de Williams van Alex Albon. De hekkensluiter werd ook de jongste rookie, de Brit Oliver Bearman, twintigste op de Haas-wagen van Hulkenberg. (foto Vesti: © mercedesamgf1.com)
  • F4 SEA – De Franse Doriane Pin, al dikwijls de ploeggenote van onze eigen Sara Bovy, zal haar debuut maken in de eenzitterij. Ze zal de laatste twee weekends afwerken in de Formule 4 South East Asia, gehouden op Sepang in Maleisië, met het Prema team.
  • F1 Kids – In Abu Dabi zal er een derde uitzending zijn van “F1 Kids”, volgend op deze van Hongarije en Singapore. Deze uitzendingen gebruiken de F1 feed, die zal worden opgesmukt met speciaal gegenereerde 3D beelden, kindvriendelijke radioberichten, technische uitleg en heel wat ingekleurde beelden en animaties, incluis de cartoon afbeeldingen van de rijders. De productie zal gebeuren vanuit het F1 Media & Technology Centre in Biggin Hill, door een geselecteerde groep jonge journalisten. De vorige uitzendingen werden overgenomen door Sky UK en Sky Deutschland.