In een notendop: eenzitters

  • FREMA – Het Formula Regional Middle East publiceerde de lijst van teams die zullen deelnemen aan het kampioenschap in 2024. Het kampioenschap is populair wegens de FIA punten die er te verdienen zijn voor de F1 licentie. De organisatie van de Italiaan Davide De Gobbi bevestigde de teams van Evans, MP Motorsport, PHM, Pinnacle, Prema, R-RaceGP, R&B Racing, Sainteloc en Excel. De kalender doet driemaal Yas Marina en tweemaal Dubai aan in januari en februari van 2024. Ook voor de Formule 4 (in hetzelfde programma) worden een veertigtal rijders aangekondigd!
  • F4 Italië – Op een tweedaagse test voor de Formule 4, gehouden op Monza, toonde Hiyu Yamakoshi zich de snelste. De Japanner voerde een test uit voor het Nederlandse team Van Amersfoort.
  • SFLights – Op Motegi viel het doek over de campagne 2023 van het Japanse Super Formula Lights kampioenschap. Met twee zeges in het afsluitende weekend schreef Iori Kimura (B-Max Dallara-Spiess) zaterdag al de titel op zijn naam. De slotrace op zondag was voor zijn teamgenoot Togo Suganami. De Braziliaan Igor Fraga, ook al aan het werk bij B-Max, werd de eerste “niet-Japanner” in het kampioenschap, op een vijfde eindplaats. De vicekampioen is Hibiki Taira voor Tom’s Toyota.

Foto: © premaracing.com/media