Lamborghini World Finals Vallelunga: titel voor Amaury Bonduel

Nadat hij op zaterdag de eerste wedstrijd van het tweeluik won, verzekerde Amaury Bonduel zich met een derde plaats op zondag van winst in de Lamborghini Super Trofeo World Finals, het officieuze wereldkampioenschap van de Lamborghini Super Trofeo. De jonge Belg werd zo de opvolger van Nelson Piquet Jr. die vorig jaar in Portimão de topklasse van de World Finals aan zijn palmares toevoegde.

(Foto’s: screenshots YouTube Lamborghini Squadra Corse)

Race 2 Pro–Pro/Am –  Amaury Bonduel (BDR Competition by Grupo Prom) beschikte met een derde startplaats algemeen en een eerste in de Pro-klasse over een uitstekende uitgangspositie. Tot de verplichte pitstops bleeft de top 3 ongewijzigd met Frederik Schandorff aan kop voor Loris Spinelli en Bonduel. Als solist diende Bonduel drie seconden langer in de pits te staan als de wagens die door twee rijders werden gedeeld. Na de stops was Bonduel vierde algemeen en tweede in Pro achter de Italiaan Segù. Op tien minuten van het einde van de 50 minuten durende wedstrijd zorgde een safety car voor een extra spannend slot. In de hectiek van de herstart verloor Amaury Bonduel nog een plaatsje aan de zweed Oliver Söderström. De jonge Belg finishte uiteindelijk zowel derde algemeen als in Pro achter Federico Scionti-Luca Segù (DL Consulting) en Oliver Söderström-Largim Ali (Target Racing). Brendon Leitch, de naaste concurrent van Bonduel voor de World Finals, werd vijfde.

“Ik ben zo gelukkig.” vertelde Amaury Bonduel toen hij uit zijn Lamborghini stapte. “Het doel was om op het podium van de World Finals te eindigen, maar ik had niet gedacht dat ik ze zou kunnen winnen. Het was zeker geen gemakkelijk race na die laatste safety car.”

Pro-Am werd gewonnen door Frederik Schandorff en Alex Au (Target Racing) en zij behaalden ook de titel in deze klasse. Gilles Stadsbader en zijn Italiaanse collega Mattia Michelotto reden een mooie inhaalrace en eindigden zesde in Pro nadat ze als 25ste aan de wedstrijd waren begonnen. Ugo de Wilde en Rodrigo Testa (Iron Lynx) sloten hun seizoen met een zevende plaats in Pro af.

Race 2 Am-LC – Alban Varutti en Julien Piguet (Autovitesse) wonnen overtuigend de laatste wedstrijd van het weekend en Glenn McGee en Anthony McIntosh (PPM) werden kampioen in Am. In deze categorie eindigden Nigel Bailly (CMR) en zijn Franse teamgenoot Wilfried Cazalbon op de tiende plaats. Kenneth Linthout en Mario Martlé finishten met hun Totaalplan Lambo twintigste algemeen en achtste in de Lamborghini Cup, een klasse die door Graham Doyle (Wayne Taylor Racing) werd gewonnen. Serge Doms werd tiende in LC.

Resultaten