F1 Las Vegas: Verstappen na een mooie wedstrijd

Max Verstappen (Red Bull) heeft zondagochtend in Las Vegas zijn achttiende overwinning van het seizoen behaald. Met deze 53ste overwinning in zijn carrière evenaart Max Verstappen Sebastian Vettel qua aantal zeges in de F1.

Foto: © Red Bull

Charles Leclerc (Ferrari) werd na een knappe race tweede en pakte die tweede plaats in extremis af van Sergio Pérez (Red Bull), die nu wel zeker is van zijn tweede plaats in het WK, meteen de eerste dubbel ooit voor Red Bull bij de rijders. George Russell, vierde bij het vallen van de geblokte vlag, kreeg vijf seconden straf nadat hij verantwoordelijk werd gehouden voor een aanrijding met Verstappen. De Brit eindigde achtste in het klassement, achter Esteban Ocon (Alpine) vierde, Lance Stroll (Aston Martin), Carlos Sainz (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes). De Brit is ook zeker van zijn derde plaats in het WK.

Enkel de tweede en derde plaats in het WK voor constructeurs liggen nog open en daarvoor is het wachten tot de slotrace, volgend weekend in Abu Dhabi. Mercedes heeft na Las Vegas vier punten meer dan Ferrari.