Macau: in een notendop FIA GT, F3 en TCR World Tour

  • Macau FIA GT World Cup – Raffaele Marciello lijkt vastberaden om Mercedes een mooi afscheidscadeau te schenken bij zijn afscheid van het merk. De Italiaan start immers op polepositie voor de kwalificatierace van de FIA GT Cup in Macau. Hij was sneller dan Edoardo Mortara (Audi), Maro Engel (Mercedes) en Laurens Vanthoor (Porsche). Alessio Picariello (Porsche) werd twaalfde. De WRT BMW M4 GT3 van Sheldon van der Linde start als vijfde achter Laurens Vanthoor. (Foto: © Macau Grand Prix)
  • Macau F3 Grand Prix –  Paul Aron (Prema) was ’s ochtends de snelste in de tweede vrije training, maar het zwaartepunt van de dag was de tweede kwalificatiesessie. De polepositie in een vaak onderbroken sessie was voor Luke Browning (Hitech), voor de snelste man van de eerste kwalificatiesessie, Gabriele Mini (Prema) en Dino Beganovic (Prema).
  • Macau TCR World Tour – Norbert Michelisz en Mikel Azcona hebben Hyundai een volledige eerste startrij bezorgd in de kwalificatie van de slotmanche van de TCR World Tour in Macau. Yann Ehrlacher (Lynk & Co) werd derde, voor Nestor Girolami (Lynk & Co) en Rob Huff (Comtoyou Audi). Na de kwalificaties is de Hongaar Norbert Michelisz de nieuwe leider in de puntenstand. Frédéric Vervisch werd zevende op bijna twee seconden van de polepositie in zijn Audi van Comtoyou.