In een notendop: rally

  • Block – De Amerikaanse Lia Block toonde dit jaar haar talent op de rallywegen. Dat talent werd ook  opgemerkt door het Williams team. Daardoor mag de slechts zeventienjarige Block deelnemen aan de F1-Academy van het Williams F1 Team. (Foto: © Williams)
  • Terre de Langres– Nadat er dit jaar al twijfels waren of de Terre de Langres georganiseerd zou worden, is er voor volgend jaar duidelijkheid. De Franse rally op onverhard kondigt het einde aan. De Terre de Langres stond al sinds 2000 op de kalender van het Franse onverhard kampioenschap en werd al snel een essentiële ronde op de kalender, die een interessante diversiteit bood in een kampioenschap dat zich op het zuidoosten concentreerde. Volgend jaar zal het Franse onverhard kampioenschap zes evenementen omvatten, met achtereenvolgens de Terre de Causses, de Castine Terre d’Occitanie, de Terre d’Aléria, de Terre de Lozère, de Terre des Cardabelles en tenslotte de Terre de Vaucluse.
  • Wartique – John Wartique zal de Rally van Kortrijk gebruiken om zich optimaal voor te bereiden op de afsluiter van het BRC, de Spa Rally. Hij zal er een VW Polo R5 van SXM besturen met een nieuwe navigator aan zijn zijde. Maxime Andernack is voortaan diegene die de nota’s mag lezen. Voor 2024 is het Wartique’s bedoeling om een uitgebreid programma te presenteren. 
  • Tekst: Koen Nuyts