WRX Hong Kong: Johan Kristoffersson opnieuw wereldkampioen

De Zweed Johan Kristoffersson is na de eerste wedstrijddag in Hong Kong opnieuw wereldkampioen. Het was zijn landgenoot Kevin Hansen die de eerste WK rallycrosswedstrijd ooit in Hong Kong won, maar de titel is voor Kristoffersson.

Foto’s: © Red Bull Content Pool

De eerste wedstrijddag van deze double header in Hong Kong begon met vertraging omdat het circuit opnieuw werd aangelegd. Om die reden werden slechts twee heats verreden alvorens de (halve) finales werden afgewerkt. Winnaar Kevin Hansen won de eerste reeks, voor Kristoffersson. De tweede reeks was voor de Fin Niklas Grönholm waarbij Kristoffersson opnieuw tweede werd.
De eerste halve finale werd vervolgens gewonnen door Kevin Hansen, die daarbij nipt de Duitser Timo Scheider kon voorblijven. Johan Kristoffersson werd daar derde en dat was voldoende om zich te verzekeren van een nieuwe wereldtitel. Scheider kregen even later nog een straftijd, maar bleef toch nog derde na Kristoffersson.
De tweede halve finale was voor Niklas Grönholm, met een tweede plek voor Ole-Christian Veiby en een derde plaats voor Klara Andersson.
In de finale stond er geen maat op Kevin Hansen. Die won met een mooie voorsprong op Niklas Grönholm en de derde en laatste podiumstek was voor Timo Scheider. Kristoffersson kende nog problemen en moest vrede nemen met de zesde en laatste plek.