MotoGP Maleisië: Bagnaia op pole maar Alex Marquez pakt sprintzege

Bagnaia verzekerde zich van een goede uitgangspositie, maar het was Alex Marquez die zijn voordeel deed met de sprintzege en Martin die ervan profiteerde om zijn achterstand o puntenleider Bagnaia net iets verder te reduceren.

foto: © motogp.com

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) zette een aanvankelijk benarde situatie van de vrijdag recht met de pole voor de Grand Prix en de sprintrace op Sepang. De Italiaanse fabrieksrijder verzekerde zich van de beste startplaats met naast zich Jorge Martin (Prima Pramac Racing) en Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team).

In de sprintrace was het echter Alex Marquez (Gresini Racing) die vanaf de tweede startrij naar de zege reed. Terwijl Marquez Jorge Martin (Prima Pramac Racing) kon voorbij aan Francesco Bagnaia ( Ducati Lenovo Team). Een goede zaak voor Martin, die weer twee puntjes inloopt op leider Bagnaia en nu elf stuks achterstand telt.

Moto2 en Moto3

Sepang lijkt goed te bekomen aan Fermín Aldeguer (Beta Tools SpeedUp), die de pole zette in de wachtkamer voor de MotoGP. Hij start morgen naast Celestino Vietti (Fantic Racing) en Manuel Gonzalez (Correos Prepago Yamaha VR46 Team). Puntenleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) zal het allemaal rustig aanzien vanop een zesde startpositie. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) haalde een bemoedigende veertiende plaats.

In Moto3 ging Jaume Masia (Leopard Racing) door op zijn elan. Hij start er morgen op pole met naast zich onze noorderbuur Collin Veijer (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) en de verrassende Matteo Bertelle ( Rivacold Snipers Team).