MotoGP Maleisië: de vrijdagtrainingen

  • MotoGP – Jorge Martin (Prima Pramac Racing Ducati) blijft maar doorgaan op zijn elan. De Spanjaard, die een gat van 13 punten moet dichten op kampioenschapsleider Bagnaia, begon het Maleisische weekend alvast goed, met de beste tijd in de eerste vrije sessie. Hij werd gevolgd door Alex Marquez (Gresini Racing Ducati) en zijn eigen teamgenoot Johann Zarco. Puntenleider Francesco Bagnaia liet met de fabrieks-Ducati voorlopig een vijftiende tijd noteren. Als de Italiaan zich niet herpakt in de nog te verrijden tweede training, zal hij allicht via de Q1 sessie naar de kwalificatie moeten. Geven we ook nog even mee dat wereldkampioen Superbike, Alvaro Bautista, een wildcard kreeg voor de wedstrijd op Sepang. Met zijn door Aruba.it ingeschreven Ducati staat hij voorlopig 22ste en voorlaatste.
  • Moto2 – De Japanner Ai Ogura (IDEMITSU Honda Team Asia) zette de beste tijd van de vrijdagsessies, voor Fermin Aldeguer (Speed Up Racing) en Aron Canet (Pons Wegow Los40). Aldeguer werd recent nog genoemd als mogelijke Honda rijder maar dat werd ondertussen ontkend door de Japanse renstal. Puntenleider Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) houdt voorlopig de vijfde tijd achter Jake Dixon (GASGAS Aspar Team). Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) zette zijn snelste vrijdagtijd in de eerste sessie en staat voorlopig op de 26ste chrono.
  • Moto3 – De Spanjaard Jaume Masia (Leopard Racing) werkt ondertussen verder aan zijn succesvolle Aziatische campagne met alvast alweer de beste tijd van de vrijdagsessies. Hij bleef voor aan Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) terwijl Taiyo Furusato (Honda Team Asia) zich in de kijker mocht rijden.

(foto: © motogp.com)