In een notendop: Asian LMS – FIA WEC – IMSA – DTM

  • Asian LMS – De snelle Deen Malthe Jakobsen vormt met George Kurtz en Colin Braun het rijderstrio van de CrowdStrike Racing by APR Oreca 07 voor de Asian Le Mans Series. Het seizoen telt vijf wedstrijden waarvan de eerste twee tijdens het eerste weekend van december op het circuit van Sepang in Maleisië worden verreden.
  • Asian LMS – Salih Yoluç, Michael Dinan en Charlie Eastwood vormen de equipe van de LMP2 Oreca van TF Sport in het winterkampioenschap. Yoluç en Eastwood wonnen de vorige editie met DKR Engineering.
  • FIA WEC – Christian Ried zet een punt achter zijn rijderscarrière en zal zich nu volledig toeleggen op het leiden van Proton Competition samen met zijn broer. Ried won in 2018 de LM GTE-klasse in de 24 Uur van Le Mans en werd tweemaal kampioen in de European Le Mans Series. Hij was de enige rijder die alle wedstrijden van het FIA World Endurance Championship reed sinds het ontstaan van het kampioenschap in 2012.
  • IMSA – James Hinchcliffe vervoegt volgend jaar Pfaff Motorsports voor de 24 Uur van Daytona, de 12 Uur van Sebring en Petit Le Mans. Het is nog niet bekend welke drie andere rijders volgend jaar mogen plaatsnemen in de McLaren 720S GT3 Evo van het Canadese team die in GTD Pro zal uitkomen.
  • DTM – Team 75 Bernhard, het team van Timo Bernhard, neemt in 2024 niet meer deel aan het DTM. De ploeg blijft wel actief met wagens van Porsche en zal onder andere een team in GT World Challenge Asia bijstaan.

(Foto: © TF Sport)