In een notendop: VAS Regionaal actua

  • Rally Zuid-Limburg – Deze regionale rally, een organisatie van Topspeed Rally Club Haspengouw vzw, (TRCH) wordt op 12 november gehouden in en om Gingelom. Het is de voorlaatste manche van het VAS rallykampioenschap. Aan de start enkele interessante “nationale” deelnemers als de Skoda R5 wagens van Melissa Debackere en Fred Miclotte, lokale helden als Kris Princen (voor de gelegenheid op Porsche) en Jimmy D’hondt op de Citroën C3. Vullen we dat aan met nog een extra handvol Porsche’s van diverse pluimage en een sterke vloot aan Mitsubishi Evo’s, met de exemplaren van bijvoorbeeld Jacobs, de Vandevelde’s of Turrion en enkele Historic toppers als Dirk Deveux (Ford Sierra Cosworth) en een brigade aan BMW’s. Het rallycentrum is gelegen aan de gebouwen van de Nivelles Group, in de Ambachtsweg in Gingelom. Naast de herziene proeven van Kerkom en Borlo, is er ook een gloednieuwe proef in het nabijgelegen Aalst bij Sint-Truiden.
  • Regularity Zuid-Limburg – Net als in de voorgaande jaren valt in de Regularity van Zuid-Limburg het verdict over het VAS kampioenschap in deze discipline. Op zondag 12 november zal de wedstrijd in de rand van de rally verreden worden. Het worden voorlopig 27 wagens die de start zullen nemen van de allerlaatste VAS regelmatigheidswedstrijd van 2023. Binnen het kampioenschap staan vader Paul en zoon Sander met 145 punten aan de leiding. Zij lijken weeral op een nieuwe titel af te stevenen. Maar elke wedstrijd moet nog gereden worden en vader Patrick en zoon Ari Meeus kunnen met 131 punten op de Ford Sierra misschien nog stokken in de wielen komen steken. Ook Gie Geerinckx en Xavier Collin kunnen met de Honda CRX en 123 punten desgevallend nog aanspraak maken op de titel…
  • Gapersrit – De 8ste editie van de Gapersrit, een organisatie van Rally Podium en Reporting, in samenwerking met Scuderia Vervica is een wedstrijd voor het VAS regionale kampioenschap Rittensport en wordt verreden op 11 november in en om Kruiseke nabij Wervik. Het VAS Rittensportkampioenschap is nog in volle gang. In de puntenstand schuiven de titelkandidaten nu dichter bij elkaar en stilaan moet er ook gekeken worden naar eventuele schrapresultaten. Vader Luc en dochter Tasha Van den Bogerd staan met de Mercedes B-klasse op de deelnemerslijst, net als Jurgen Goossens en Ann Van Acker met de BMW 1600. Met respectievelijk 144 en 129 punten zijn deze duo’s de leiders binnen de klasse Recrea. Voor Goossens en Van Acker is er niets anders dan een uitstekend resultaat nodig als zij hun kansen willen vrijwaren. In Touring liggen de zaken net iets anders. Jelle De Cnodder en Jonathan Huysmans brengen de Citroën C4 aan de start. Met 142 punten hebben zij de beste kaarten in handen in de tussenstand van het kampioenschap. Anja Seynaeve en Nick Vanoverschelde schoven met 123 punten iets dichterbij, maar zij moeten wellicht ook op hun hoede zijn voor Hendrik Jaeken (121 punten) en Bram Babeliowsky (119 punten) die ook hun laatste woord nog niet gesproken hebben.