FIA WEC 2024: de namen van WRT in WK Uithouding ingevuld. Dries Vanthoor en Maxime Martin van de partij

Hoewel het nog niet officieel is, mogen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid stellen dat de namen van BMW en WRT voor het FIA WEC-programma 2024 vaststaan. Autosportwereld vond in Bahrein enkele bijkomende antwoorden op wie welk programma zal afwerken.

Wat betreft de rijders in de beide BMW V8 Hypercar voor het FIA WEC zien we onze landgenoot Dries Vanthoor, naast Robin Frijns, René Rast, Raffaele Marciello, Sheldon Van der Linde en Marco Wittmann. Zij zullen het dus opnemen tegen Porsche, Toyota, Ferrari… tijdens de acht wedstrijden van het WK uithouding. Voor Frijns betekent het wel dat hij moet kiezen tussen Berlijn (Formula) en Spa in mei van volgend jaar.

Maxime Martin is de tweede landgenoot in het programma, maar hem zien we in een BMW M4 GT3, samen met Valentino Rossi en een nog aan te duiden ‘Bronze’ rijder. In de andere BMW M4 GT3 zien we Augusto Farfus en Sean Gelael. Ook hier is de plaats van de ‘Bronze’ rijder nog ‘aan te duiden open. WRT beschikt over een lijst met vier of vijf namen voor die twee posities, waaronder nog een landgenoot, Tom Van Rompuy en er zou nog één testdag zijn.

Maxime Martin zal ook in een Hypercar van BMW rijden, maar dan in IMSA, waar hij de vijf lange wedstrijden zal rijden. Tot slot valt op dat Charles Weerts uiteindelijk niet in FIA WEC uitkomt, maar wel nog een extra seizoen in GT World, uiteraard met BMW en WRT.