FIA WEC: Sarah Bovy erg blij met pole

De Brusselse Sarah Bovy scoorde in Bahrein haar derde polepositie in het FIA WEC 2023 en vooral de allerlaatste ooit in een GTE-wagen. Bovy was zichtbaar ontroerd na haar sterke prestatie in een zeer intense sessie. Autosportwereld sprak met haar.

Foto: © Porsche / Jurgen Tap

Uiteraard ben ik erg blij, zeker omdat het de laatste polepositie in het GTE-tijdperk is, het is een polepositie die me altijd zal bijblijven, al wil ik er wel meteen aan toevoegen dat het het werk is van een heel team, van iedereen bij Iron Dames“, aldus Bovy na de sessie. “Deze pole is ook voor Deborah, want zij maakt dit mogelijk.”

De sessie zelf was erg spannend, want we kozen voor een ultra agressieve set-up, een set-up waarvan we wisten dat de banden het nooit lang zouden volhouden. Uiteindelijk werd het anderhalve ronde, want halverwege mijn tweede snelle ronde, met paarse sectoren, was het plots over en uit voor de banden en verloor ik de wagen even. Het was dus nog nagelbijten, want de verschillen, in het bijzonder met beide Aston Martin, waren erg klein. Maar ik haalde het en het doet me enorm veel plezier, geloof me.”

Voor de race gooit het trio het over een volledig andere boeg, “wat niet anders kan, gezien de bandenslijtage hier“, aldus nog Bovy. “De race is onvoorspelbaar, maar één ding is zeker, we willen morgen, winnen!”