MotoGP Thailand: Martin met sprintrace zege weer in titelstrijd

Met een nieuwe pole position had Jorge Martin (Pramac Ducati) zijn ambities eerder op de dag al duidelijk gemaakt.

De Spanjaard zette zichzelf weer in het gevecht om de titel met de zege in de sprintrace in Thailand. De Pramac Ducati rijder won er voor Brad Binder (KTM) en Luca Marini (Mooney VR46 Ducati. Daardoor komt hij nu met 351 punten op 18 eenheden van kampioenschapsleider Bagnaia, met de fabrieks-Ducati slechts zevende in de sprint, die nu 369 punten telt. Marc Marquez, die van Honda de toelating kreeg om op de tests in Valencia te testen met Ducati, strandde naast het podium.

Moto2 en Moto3 kwalificaties

Fermin Aldeguer (Beta Tools SpeedUp) haalde in Thailand zijn tweede opeenvolgende pole position in Moto2. Hij start er morgen op de eerste rij naast de beide Red Bull KTM Ajo teamgenoten Pedro Acosta en Albert Arenas. Barry Baltus (Fieten Olie Racing GP) haalde slechts een achtste tijd in de Q1 sessie, met heel wat toppers en start morgen dus pas op de positie 22ste positie.

In Moto3 ging de titelstrijd verder met een kwalificatieduel tussen de toppers waarbij Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) de pole pakte voor Diogo Moreira (MT Helmets – MSI) en Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP).

Foto: ©motogp.com