In een notendop: eenzitters

  • F1 Academy – Op The Circuit of the Americas werden de drie afsluitende races gehouden voor de F1 Academy, de serie voorbehouden aan vrouwen. Met een zege in race 1 kroonde de Spaanse Marta Garcìa, uitkomende voor Prema, zich tot de allereerste kampioene in de geschiedenis van de serie. Er waren daarna nog overwinningen voor Hamda Al Qubaisi (MP Motorsport) en voor Jessica Edgar (Rodin Carlin). Lena Buhler (ART) toonde opnieuw een voorbeeldige regelmaat met een tweede, derde en vierde plaats. Het leverde de Zwitserse de beker op van vice-kampioene.
  • F1 McLaren – De Filipijnse Bianca Bustamante werd dit weekend aangekondigd als de lid van de McLaren Academy. Binnen het Junior programma is Bustamante voorlopig de enige vrouw.
  • FIA F2 – De Italiaan Kimi Andrea Antonelli werd dan weer aangekondigd als rijder in de Formule 2 voor het Prema team. Antonelli, vorige week nog gekroond tot kampioen in de Formula Regional European, neemt zo een grote sprong voorwaarts en verzekert zich als eerste rijder in de FIA F2 van een plaatsje op de 2024 startgrid.
  • FRECA – Deze Formula Regional European waren aan de slag in het randprogramma van de DTM in Hockenheim. In de twee gehouden races zagen we een zege voor Tim Tramnitz en een andere voor Martinius Stenshorne, die er zo een R-Ace dubbel van maakte. Stenshorne pakt het vicekampioenschap, Prema mocht de titel bij de teams vieren.
  • EURO4 – Drie races waren er op Barcelona voor het Italiaans geïnspireerde Euro-4 kampioenschap, een “Europees” kampioenschap voor Formule 4. Het werd een warrig weekend met eerst een zege voor puntenleider Akshay Bohra (US Racing) en een diskwalificatie voor Australiër James Wharton, dan weer gevolgd door een zege van James Wharton (Prema), maar deze keer met een bestraffing voor Akshay Bohra. Uiteindelijk was het dan McLaren Junior Ugo Ugochukwu (Prema), die met een zege in de laatste race, gesterkt door twee podiumplaatsen in de andere races nog de kampioenschapstitel binnenhaalde, in stijl dus, met een zege!

Foto: © premaracing.com/media