GT: Q1 Trackracing beleeft prachtige tiendaagse in nationale en internationale autosport

De laatste weken van het autosportseizoen 2023 waren niet alleen enorm gebald voor Q1 Trackracing uit Maaseik, het Limburgse team was bovendien ook bijzonder succesvol, met niet minder dan zes zeges in drie racemeetings. Hiermee behoort het jonge team tot één van de meest succesvolle Belgische teams van het voorbije seizoen. Q1 Trackracing bereidt zich ondertussen al intens voor op de start van het nieuwe seizoen 2024, dat al eind januari aftrapt met de Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

Foto’s: ©  Ivan Tarantsov en GT Cup Open

Het doek is gevallen over het autosportseizoen 2023 en Q1 Trackracing kan, mede dankzij de resultaten van de voorbije weken, zeer tevreden op dat seizoen terugblikken. Het team was binnen een tijdspanne van tien dagen actief in drie verschillende competities en behaalde er niet minder dan zes zeges. Een overzicht dringt zich op.

Op vrijdag 13 oktober vond op het circuit van Spa-Francorchamps de laatste manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux plaats. De jonge Roemeen Bogdan Duma was al kampioen in de klasse GT4 AM en gaf zijn titel nog wat extra kleur met een tweede plaats in de eerste wedstrijd en een zeer mooie zege in de afsluiter van het seizoen.

Vooral de laatste race, waarin ik tot op de meet vocht met GT4-kampioen Arthur Peters, gaf me voldoening”, aldus de jonge Roemeen. “Het was een mooi seizoen en ik kijk al uit naar volgend seizoen, opnieuw met Q1 Trackracing, waarin i ik een volgende stap vooruit wil zetten.

Jan Lauryssen op eigen bodem

Tijdens het daaropvolgende weekend stond op Circuit Zolder de afsluiter van het Belcar Endurance Championship op het menu. Na een race van 125 minuten kwam Jan Lauryssen als eerste over de meet, meteen zijn tweede zege van het seizoen. Lauryssen is de enige rijder die dit jaar tweemaal succesvol was in het Belcar Endurance Championship en toonde zich dan ook zeer tevreden: “Het was een heerlijke wedstrijd met wisselende weersomstandigheden, waarin snelheid, tactiek en doorzicht gecombineerd werden. Na deze zege is de ontgoocheling over onze pech tijdens de 24 Hours of Zolder uiteraard nog iets groter, want de Belgische titel had er zeker ingezeten… Maar goed, ook dat is autosport en ik ben het team bijzonder dankbaar dat we weer een zeer mooi seizoen hebben beleefd.”

Kers op de taart in Barcelona

De kers op de taart volgde een week later in Barcelona, tijdens het voorbije weekend van 21 en 22 oktober. Op de Catalaanse omloop stond het finaleweekend van de GT Cup Open Europe op het programma en na twee wedstrijden zouden de kampioenen bekend zijn. Q1 Trackracing kwam, zag en overwon op het circuit waar de Spaanse Grand Prix F1 wordt verreden.

Het was inderdaad een schitterend weekend voor ons team!”, aldus teammanager Nicolas Vandierendonck. “Jan won beide races algemeen en in de AM-klasse pakten we tweemaal de dubbel, met een zege in de eerste race voor Xander Przybylak en Laurent Vandervelde, terwijl Quentin Antonel en ik het in de tweede race deden. Hierdoor werden Xander Przybylak en Laurent Vandervelde niet alleen kampioen in de AM-klasse, ze zijn ook vicekampioen algemeen! Quentin en ik eindigen tweede in de AM-klasse, terwijl het team voor het tweede seizoen op rij teamkampioen is! Mooier hadden we het vooraf niet kunnen dromen. Ik wil dan ook iedereen die bij het team betrokken is, rijders, medewerkers, partners… bedanken voor dit schitterende seizoen en we werken inderdaad al volop om volgend seizoen nog een stap voorwaarts te zetten!”