F1 Austin: Verstappen scoort zijn vijftigste

Max Verstappen won de Amerikaanse Grote Prijs, voor Hamilton en Norris. Het werd voor de Nederlander zijn 50ste zege uit zijn carrière.

Foto: © Getty Images/Red Bull Content Pool

Het was nog maar eens Verstappen, en nog maar eens Red Bull die de wedstrijd wonnen, maar deze keer moest de Nederlander er wel voor rijden. Verstappen vertrok vanaf de derde rij en zag aanvankelijk Lando Norris en de McLaren aan de leiding gaan. Het was pas tegen de helft van de race dat Verstappen zijn opwachting maakte aan de kop. De McLaren-Mercedes van een goed presterende Lando Norris en de Mercedes van de ervaren Lewis Hamilton maakten het de Red Bull lastig. Uiteindelijk werd het een wedstrijd met twee pitstops waarbij het voor de rijders niet zo eenvoudig was om te kiezen tussen de medium en de harde band. Norris worstelde met de harde banden in zijn laatste stint en zag Hamilton voorbij komen.

Verstappen pakte dan wel de zege maar kon geen definitief gat slaan op Hamilton en op Norris, die druk bleven zetten. Knap vierde werd Carlos Sainz met de Ferrari, voor Perez en voor poleman Leclerc, die uiteindelijk nog posities moest toegeven. De rest van de punten werd verdeeld onder Russell, Gasly, Stroll en Tsunoda.

Het F1 circus blijft even “in de buurt” want volgende week is er de Mexicaanse Grand Prix.