F1 Austin: Verstappen overtuigend snelste in shoot-out

Max Verstappen kende weinig problemen in de Verenigde Staten en liet de pole optekenen. Charles Leclerc start naast hem op de voorste startrij.

foto: © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen liet er weinig twijfel over bestaan wie de snelste zou zijn op het Circuit of the Americas. Hij zette voor twee duizendste onmiddellijk de beste tijd van de Q1 sessie. Het Haas-team met Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen, Bottas (Alfa Romeo), Tsunoda (Alpha Tauri) en Logan Sargeant (Williams) haalden de Q2 niet.

Verstappen ging door op zijn elan en haalde deze keer voor twee tienden van een seconde de beste tijd van de Q2 sessie. Aan de andere kant van het verhaal haalden Ricciardo (terug van weggeweest bij Alpha Tauri), Alonso en Stroll op de Aston Martin, Ocon (Alpine) en Zhou (Alfa) de horde voor de Q3 niet.

Leclerc en Ferrari zetten deze keer Verstappen onder druk maar de Red Bull rijder haalde uiteindelijk de pole binnen voor 0,055 seconde op Charles Leclerc. Hamilton (Mercedes) en Norris (McLaren) delen de tweede startrij. Piastri (McLaren), Sainz (Ferrari), Perez (Red Bull), Russell (Mercedes), Albin (Williams) en Gasly (Alpine) vervolledigden de top 10 voor de sprintrace morgen.