In een notendop: GT2 European Series – NLS – PCCF

  • GT2 European Series – Met een vierde plaats tijdens de seizoensafsluiter in Le Castellet werden Henry Hassid en Anthony Beltoise (LP Racing – Audi) kampioen in Pro-Am. De PK Carsport Audi R8 LMS GT2 van Stienes Longin en Peter Guelinckx kwam als derde over de finish, maar kreeg een penalty van tien seconden omdat de pitstop een fractie te kort was en werd daardoor vijfde in deze laatste wedstrijd. Koch-Kofler (MZR Motorsportzentrum-Ried – KTM) wonnen de finale met twintig seconden voorsprong op Rosina-Vannelet (True Racing – KTM). Guelinckx en Longin worden derde in de eindstand met elf punten achterstand op Hassid-Beltoise.
  • NLS – De laatste wedstrijd om de Nürburgring Langstrecken Serie werd gewonnen door Frank Stippler en Christopher Mies (Scherer Sport PHX – Audi), die ook van pole vertrokken. Ze telden na de wedstrijd van vier uur 46 seconden voorsprong op Lucas Auer en Fabian Schiller (Mercedes-AMG Team GetSpeed). Adrien De Leener (Dinamic GT – Porsche) finishte met teamgenoot Dennis Olsen achtste. De negende plaats was weggelegd voor de PROsport Aston Martin van Maxime Dumarey en zijn teamgenoten Böckmann en Ortmann, die tevens tweede werden in SP9 Pro-Am. Alessio Picariello (Falken Motorsports – Porsche) viel uit, evenals Guido Dumarey (PROsport – Aston) en Didier Glorieux (Black Falcon – Porsche).
  • Porsche Carrera Cup France – Benjamin Paque bemachtigde voor beide wedstrijden in Le Castellet de tweede startplaats, telkens achter Dorian Boccolacci, zijn teamgenoot bij Forestier Racing CLRT. Paque was zo ook telkens de snelste rookie.
  • BGDC Zolder – De zege in de BGDC-wedstrijd op Circuit Zolder was voor de Russell Racing Lamborghini Super Trofeo van de broers Hans en Frank Thiers en Christoff Corten. We zien het trio volgende week ook tijdens de slotrace van het Belcar kampioenschap met de rode Italiaanse GT. 

(Foto’s: © CLRT en Laura Van der Haegen)