In een notendop: GT en Supercars

  • Supercars – De leider in het kampioenschap, Brodie Kostecki (Chevrolet) was de snelste in de Top 10 shoutout van de 1000 kilometer van Bathurst. Broc Feeney (Chevrolet) eindigde als tweede in de kwalificatie voor de eerste Ford Mustang, bestuurd door Cameron Waters. De race start vannacht (zaterdag op zondag) om 2u15 onze tijd.
  • IGTC – In Indianapolis was Laurin Heinrich (Porsche) de snelste in de Pole Shootout van de wedstrijd om de Intercontinental GT Challenge. Team WRT zag zijn wagens naar vier en zes rijden, met Philipp Eng en Augusto Farfus. Jan Heylen (Porsche) werd zevende. 
  • GT2 – In Paul Ricard was de Maserati MC20 meteen goed voor de eerste polepositie bij zijn debuut. Leonardo Gorini zette de snelste tijd neer in de eerste kwalificatiesessie van de laatste meeting van de GT2 European Series. Peter Guelinckx werd tiende. In de tweede sessie was de pole voor KTM, met een derde stek voor Stienes Longin. Nicolas Saelens crashte in de vrije trainingen en wordt vervangen door Gilles Vannelet. (Foto’s: SRO en Longin)