In een notendop: eenzitters

  • FIA F3 – Deze week werden er testen gehouden op Jerez voor de Formule 3. Op de openingsdag gisteren gingen de beste tijden naar Oliver Goethe (Campos) en Gabriele Minì (Prema). Vandaag nam Prema teamgenoot Dino Beganovic het over met de snelste tijd in de voormiddag terwijl rookie Martinius Stenshorne indrukk maakte door met de Hitech machine in de namiddag de testdagen als snelste af te sluiten.
  • Indycar – In de rookie-test op Indianapolis volgende week, zien we vier debutanten in actie. Linus Lundqvist en Marcus Armstrong rijden er voor team Ganassi, Tom Blomqvist voor il Meyer Shank Racing en NASCAR kampioen Kyle Larson zit aan het stuur van een McLaren.
  • FFSA F4 – In het Franse Formule 4 kampioenschap krijgt Enzo Peugeot zijn overwinning terug van Misano. Peugeot zou er hebben ingehaald buiten de piste en bijgevolg ging de zege naar Evan Giltaire. Maar de sportcommissie komt nu terug op haar beslissing en daardoor loopt Peugeot (283 punten) opnieuw verder uit op Giltaire (255 punten) in de tussenstand van het kampioenschap. Voor de finale op Le Castellet wordt er uitgekeken naar het debuut van de nieuwste Franse kart-sensatie, de bijna 15-jarige Arthur Dorison, de winnaar van de FIA Karting Academy Trophy in 2022. Aangezien hij pas volgende week jarig is, zal hij deelnemen onder speciale toelating.

Foto: © premaracing.com/media