BGDC Zolder: met Russell Racing Lamborghini

Russell Racing bereidt zich voor op finale van Belcar Endurance Championship tijdens wedstrijd van BGDC op Circuit Zolder

Op 14 en 15 oktober staat tijdens het American Festival NASCAR op Circuit Zolder de finale van het Belcar Endurance Championship op de kalender. De wedstrijd van 125 minuten is het sluitstuk van het nationale uithoudingskampioenschap, en om die finale perfect voor te bereiden, neemt Russell Racing dit weekend deel aan een race van het BGDC-kampioenschap, ook op Circuit Zolder. Hans en Frank Thiers, samen met Christoff Corten, starten met de Lamborghini Super Trofeo, ten einde tijdens de finale van het Belcar Endurance Championship 100% voorbereid aan de start te staan.

Dat klopt”, aldus Christoff Corten, “en de race dient op die manier als een echte test voor ons, rijders, maar ook voor NGT Racing, dat onze nieuwe technische partner wordt voor de Italiaanse volbloed. We willen de komende tien dagen kijken, met de beide races op Circuit Zolder, wat het ware potentieel van de auto is en dat nemen we mee in de voorbereiding van het seizoen 2024, want het wordt stilaan tijd om daar toch al aan te denken. De BGDC-race van dit weekend is ideaal, want het is een uithoudingsrace van 200 minuten, bovendien op Circuit Zolder, waar over goed anderhalve week dus opnieuw zal geracet worden. We zijn er nog steeds van overtuigd dat de Lamborghini een zeer goede wagen is, maar tot dusver ontbrak het ons aan het ‘volledige’ pakket. De keuze om nu met NGT Racing te werken, is een weloverwogen keuze en gezien de verdienste van het team in diverse competities, en onze ervaring met de troepen van Marc Maton, zeker een goede keuze.”

Het programma van de BGDC-race op Circuit Zolder is er één in de vorm van ‘alles op één dag’, met 45 minuten aan kwalificatiesessies in het begin van de ochtend en 200 minuten wedstrijd in de namiddag en dat dus op zaterdag 7 oktober.

Wie wil, mag zeker komen kijken, want de inkom is gratis en het weer lijkt ons goed gezind te zijn, dus waarom niet nog een dagje autosport meepikken”, sluit Christoff Corten af.