WRC 2024: Tänak weer naar Hyundai?

Volgens de doorgans goed ingelichte website Dirtfish.com zal Ott Tänak volgend seizoen weer voor Hyundai Motorsport uitkomen. De Estse voormalige wereldkampioen rally reed al voor de Koreaanse constructeur van 2020 tot en met 2022, en behaalde er vijf zeges. 

Foto: © WRC

Tänak won afgelopen weekend nog de WK-rally van Chili met Ford, maar zou dus nu weer naar Hyundai trekken. Hyundai zou het in 2024 doen met Thierry Neuville, Ott Tänak, Teemu Suninen en Esapekka Lappi, al zouden de twee Finnen een programma delen. 

De grote verliezer is uiteraard M-Sport Ford dat verweesd achterblijft, zonder toprijder. Het is overigens nog maar de vraag of het team van Malcolm Wilson überhaupt nog een wagen voor topper in WRC gaat inzetten. Mogelijk zien we enkel rijders die budget meebrengen of gewoon geen Ford meer in WRC… En in dat geval zijn ook de fans en het WRC zelf verliezers.  

Bij Toyota zou alles blijven zoals het is, het Japanse merk heeft geen reden tot veranderen, want de afgelopen drie seizoenen won het alle titels die er te winnen waren en maar liefst 24 van de 36 wedstrijden.