Karting BNL: Beau Lowette als vicekampioen ook naar Rotax Grand Finals in Bahrein

Dat ons land jong kartingtalent heeft, staat als een paal boven water. De huidige generatie jonge karters, met onder meer Mateja Radenkovic, Thomas Strauven, Thibaut Ramaekers, Henri-Constant Kumpen en Beau Lowette laat zien dat we met België nog een mooie toekomst in de autosport hebben. Afgelopen weekend werd Beau Lowette vicekampioen in de BNL Karting Series en zo dwong de Hasselaar ook een ticket voor de Rotax Grand Finals in Bahrein af. 

Afgelopen weekend had Beau Lowette misschien wel de BNL-titel moeten behalen, maar een bestraffing van vijf seconden in de finalerace deed hem de das om, “waardoor ik op één punt van de titel strandde”, vertelt de 14-jarige student uit Hasselt. “Ik zakte door die straf van vier naar plaats zeventien en dat was dus meer dan dat ene punt…” 

Desondanks heeft Beau Lowette er een zeer sterk seizoen opzitten, met erg mooie resultaten. “Hij mist nog een beetje koersfeeling, niet in het minst omdat hij amper drie jaar aan het racen is”, kadert vader Stijn Lowette. “Snelheid is in competitie één zaak, race-instinct en aanvoelen van een wedstrijd, iets anders en daar is nog marge, al is de progressie dit jaar wel enorm.” 

Begin december (2-9) vormt Beau samen met Mateja Radenkovic Team Belgium Junior voor de wereldfinale Rotax in de Golfstaat Bahrein. “We gaan kijken wat dat wordt, om zo de stap naar de Seniors volgend jaar voor te bereiden”, aldus nog Stijn Lowette, “maar we pakken het stap voor stap aan en kijken waar we uitkomen. Hoe dan ook is deze deelname aan de wereldbeker, iets waar hij fier op mag zijn.”